luni, 23 iunie 2008

Intelegeri cu ''galbenii''

Dupa cum stiti cu toti, politica este arta negocieri si a compromisului, astfel nu este exclus dialogul cu nici o formatiune politica. Asa se face ca la Zalau, s-a format o alinata locala intre PSD (care are 4 consilieri locali), PNL (cu 9 consilieri locali), si UDMR (tot cu 4 consilieri locali). Astfel primarul municipiului Radu Capalnasiu a fost deacord, si a sustinut numirea lui Dana-Gabriela Cota(din partea PSD), si pe Sojka Attila (din partea UDMR) in functia de viceprimar. Astfel la prima sedinta a Consiliului Local Zalau, care a avut loc pe 20 Iulie s-a aprobat componenta executivului si a comisiilor din Primarie. De notat este faptul ca cei 4 membri PD-L nu au votat impotriva avestor posturi de viceprimarii, si au ramas oarecum dezinteresati de soarta lor politica. Logica ne arata ca PSD-ul, care detine functia de Presedinte a Consiliului Judetean Salaj, trebuie sa ofere un post de Vicepresedinte unui reprezentant al PNL-ului, si probabil un alt post pentru UDMR. Aceste chestiunii vor fi finalizate insa in urmatoarele zile, cand va avea loc prima sedinta a Consiliului Judetean. Sper ca aceasta administratie care va functiona in urmatorii 4 ani la nivel local va avea rezultate pozitive, asigurand dezvoltarea regionala prin finalizarea tuturor proiectelor. La Cluj, situatia este putin diferita, deoarece Consiliul Local are urmatoarea componenta: PD-L-16, UDMR-6, PSD si PNL care 3. Astfel, viceprimarii au fost numiti din partea PD-L si UDMR, asigurandu-si astfel majoritatea la nivelul administratiei locale. Deci PSD si PNL sunt colegi de opozitie, fiind fortati sa colaboreze pentru a pedepsi anumite nereguli ale conducerii.

sâmbătă, 21 iunie 2008

Lupta politica

Lupta inceputa in Octombrie 2004 dintre Adrian Nastase, pe atunci candidatul PSD la presedentia Romaniei, si Traian Basescu, candidat din partea Aliantei PNL-PD, nu s-a finalizat in 12 Decembrie acelasi an, atunci cand Basescu l-a invins la diferenta mica pe Adrian Nastase. Ba chiar dupa ce a fost investit in functia de Presedinte al tarii, si-a canalizat energia cu scopul de a-l inlatura de pe scena politica pe fostul Premier Adrian Nastase. La acel moment, Basescu a fost partial invingator, reusind sa duca in eroare populatia cu tot felul de dosare ''inventate'' impotriva Domnului Adrian Nastase. Tot atunci daca ne aducem bine aminte, Nastase ajunge sa-si dea demisia din functia de Presedinte Executiv al PSD, din functia de Presedinte a Camerei Deputatilor iar PSD-ul trece printr-o perioada slaba, ajungand in sondaje undeva sub 20%. Aceasta cadere a fost benefica putandu-se purifica partidul de toti smecherasi si oportunisti care nu ce cauta in viata politica, fiind obsedati de putere. In ultima perioada s-a dovedit faptul ca aceste acuzatii aduse actualului Presedinte al Consiliului National PSD, nu sunt tocmai fondate. Deci lupta dintre acesti doi oamenii politici s-ar putea finaliza abia in 2009 cand vor avea loc din nou alegeri prezidentiale, unde s-ar putea intalnii din nou in turul doi Adrian Nastase si Traian Basescu.

marți, 17 iunie 2008

Imnul primariei

Personajul de care am sa ma leg astazi este Doamna Lucia Suciu, primarita Comunei Chinteni. Aceasta a castigat pentru prima data fotoliul de primar in anul 2000, la varsta de doar 25 de ani, fiind cel mai tanar primar din Romania la aceea vreme. In momentul de fata dansa ocupa functia de vicepresedinte al organizatiei PSD Cluj, reprezentant un pilon de baza in politica social-democrata clujeana.

Pe 1 Iunie, anul acesta a primit un nou votul de incredere din partea satenilor pentru un nou mandat la primarie. Astfel ii revine datoria de a finaliza procesul de transformare a Chintenului intr-o comuna cu adevarat europeana.

Va las in final sa vedeti un videoclip facut pentru primarita din Chinteni, pe care l-a folosit si in campania electorala

luni, 16 iunie 2008

Basescu a pierdut

Dupa ce a castidat primaria capitalei in 2004 din primul tur, iar apoi a devenit presedinte a tari, Basescu a fost nevoit sa-si lase un mostenitor la ''tronul primariei''. Fostul vice-premier, Adrian Videanu a fost cel mai bun trompetist, asa ca a fost desemnat candidat pentru primaria Bucurestiului. In ultimi anii, Base si-a dat seama ca nu a procedat tocmai bine cand l-a numit pe acesta candidat, si s-a gandit la un alt personaj pe care sa-l sustina. Fostul ministru al internelor, cel mai ardelean bucurestean, Vasile Blaga a fost numit acest ''personaj'', care urma sa continuie politica lui Base la Bucuresti. Dupa ce ca aproape ca a lipit afise cu candidatii PD-L, presedintele Romaniei, ne-a aratat ''cu degetul'' pe cine sa votam. Cat de cretinii ne crede acest individ? Cu toti stim ca seful statului trebuie sa fie ''albitru'' in viata politica, deci neimplicat in campania electorala. Mai merita acest individ sa fie presedintele Romaniei? Normal ca nu, a ignorat de prea multe ori constitutia, si are un comportament dubaj. Important este faptul ca Sorin Oprescu a reusit sa invinga ''portocalele'' de la Bucuresti, si sa ajunga primul Primar Independent al Bucurestiului. Felicit echipa dansului care s-a ocupat de camania electorala...si felicit bucurestenii care au fost la vot (indiferent pe cine au pus stampila).

miercuri, 11 iunie 2008

Minciuni portocalii

Se pare ca promisiunea lui Emil Boc de a transforma Str. Piezisa in zona pietonala, nu a tinut mai mult de 30 de zile. La startul campaniei electorale pentru alegerile locale, membri PD-L au venit prin caminele studentesti, cu scopul de a strange semnaturi pentru mult dorita zona pietonala. Tot atunci ei au distribuit diverse materiale electorale-tricouri, sepci, pixuri, brichete, chiar si aparate radio. Multi studenti au ramas impresionatii, crezand ca edilul Clujului se gandeste si la soarta lor. Defapt, Emil Boc credea ca asa o sa atraga votul studentilor de partea sa, insa din cei 100.000 doar 1000 s-au prezentat la vot. Se stie faptul ca multi studenti isi doreau o Piezisa pietonala, insa putini stiu ca acest proiect se afla la Primaria municipiului inca din anul 2000. Deci PD-L-ul prin EmilBoc si Alin Tise au folosit acesta dorinta pe post de munitie electorala, mintind fara nerusinare. Cata incredere mai putem noi sa-i acordam acestui partid, care s-a folosit de un program nerealizabil (nereal) pentru a castiga alegerile locale. Aceste personaje care confunda politica cu o culoare trebuie sanctionate puternic din partea alegatorului. Nu se mai poate sa gustam din aceasi ''portocala'' care ne ofera doar neadevaruri alterate.

marți, 10 iunie 2008

Conditii studentesti

Desi Emil Boc, se lauda ca a castigat Primaria Cluj-Napoca din primul tur, acumuland 75% din voturi, realitatea studenteasca nu este atat de roz. Nu s-a mai construit un camin pentru studenti din ani 60'. Suntem inghesuiti in continuare cate 5 intro camera de dimensiunii reduse, in niste camine unde s-a renovat exteriorul iar interiorul a fost aproape neglijat. Multi nu sunt multumiti de aceste conditi, insa nu protesteaza pe motiv ca sunt ignorati de toti.
Acest lucru nu este normal avand in vedere ca exista aproximativ 100.000 de studenti in Cluj-Napoca care reprezinta o sursa financiara importanta pentru municipiu. Totodata municipalitatea ne obliga sa avem un ''STUDCARD'', prin care dispunem de niste drepturi studentesti normale. Nu am nimic cu acest ''STUDCARD'', dar nu inteleg de ce este necesara prezenta sa.
Toate acestea nemultumiri si-au pus amprenta asupra votului din 1 Iunie 2008, cand studentii nu au mers sa se foloseasca de acest drept. Va dau un simplu exemplu: am participat la Sectia Speciala150 pentru studenti, unde din 1500 de votanti, s-au prezentat doar 133, din care 90 l-au votat pe Emil Boc.Deci din cei 1500 de persoane doar 90 au pus stapila pe Boc, ceea ce reprezinta 6%. Unde este acel 75%? Oricum acest fapt este doar un inceput in lupta studentilor pentru conditii mai bune.
Pentru cei care nu au mai fost pana acum in camine studentesti, va las sa vedeti imagini din caminu -XVI- din complexul Hasdeu, Cluj-Napoca. Comentariile nu au rost...

luni, 9 iunie 2008

Impresionant

Am ramas impresionat acum cateva zile cand am vazut clipul electoral al lui Sorin Oprescu, candidat independent pentru Primaria Bucurestiului. Spot este facut destul de simplu, insa da rezultate foarte bune. Sorin Oprescu este prezentat permanent in mislocul electoratului, acolo unde se pare ca se simte bine. Va las sa vedeti si voi acest clip extrordinar...

miercuri, 4 iunie 2008

Salajul, singurul punct rosu de pe harta Transilvaniei!!!

Singurul judet din Nord-Vestul tarii in care PSD-ul a obtinut victoria este Salajul. Astfel Marc Tiberiu isi continua proiectele prin castigarea unui nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean. PSD va avea pana in 2012 urmatori consilieri judeteni: Tberiu Marc, Iuliu Nosa, Gheorghe Pop, Filonas Chis, Matyas Nicolita, Dan Ghiurco, Alexandru Serban, Gavril Biris si Ioan Catana. Trebuie spus insa ca lupta electorala a fost destul de stransa, Tiberiu Marc acumuland 25.383 de voturi, Csoka Tiberiu (UDMR) 23.887, Mircea Ghiurco (PD-L) 17.937, iar Dorel Oros (PNL) 16.461.
Pe plan local, candidatii PSD au reusit sa obtina victoria din primul tur in 10 comune, fata de cele 21 de localitati in care nu va mai exista turul al doilea. Situatia este multumitoare si la consiliile locale:: PSD, 173; UDMR, 161; PD-L, 154; PNL, 119.
PSD a dovedit prin aceste rezultate ca este capabil sa furnizeze un proiect de succes pentru electoratul romanesc, care ne-a dat votul. Ramane sa ne concentramla ceea ce se va intampla pe 15 Iunie, acolo unde este cazul celui de-al doilea tur.