duminică, 28 septembrie 2008

Condamnat la guvernare

Logica ne face sa credem ca PSD-ul va fi un component al urmatorului guvern format dupa alegerile din 30 noiembrie. Spun asta deoarece dupa 4 ani de dreapta, Romania nu-si mai permite inca 4 ani de esec politic. Sa ne gandim putin la situatia de acum cativa ani. Intre 1992-1996, stanga a fost in guvernul condus de Nicolae Vacaroiu. Atunci s-a introdus pentru prima data piata valutara la noi in tara, si a inceput procesul de privatizare, asigurand crestere economica si prosperitate. Tot atunci a avut loc si evolutia in televiziune prin lansarea posturilor ANTENA 1 (1993) PRO TV (1995) PRIMA TV (1996). Apoi a fost oarecum normal ca romanul sa vada cum e si cu dreapta la gvern. Astfel CDR-ul ajunge la putere in 1996 pana la sfarsitul anului 2000. Incompetenta si lipsa de viziune politica au dus doar la rezultate negative. Astfel Romania este respinsa in NATO, apare cresterea inflatiei si nesiguranta pe scena politica. Sa nu uitan ca am avut de-aface cu 3 guverne: Ciorbea, Radu Vasile si Isarescu, care nu au reusit insa sa duca Romania de pe drumul cel bun. Anul 2000, inseamna ''schimbarea schimbarii''(N.Vacaroiu) prin castigarea alegerilor generale de catre PSD. Astfel Ion Iliescu devine din nou Presedintele Romaniei si Adrian Nastase devine premier. Aceasta perioada ne scapa de inflatie, asigurandu-ne crestere economica si protectie sociala de calitate europeana. Totodata in anul 2002, Romania scapa de vize iar in 2003 devine membra NATO. Cel mai important este insa faptul ca in 2004 este finalizat procesul de negociere cu Uniunea Europeana. Din pacate insa, desi PSD a castigat alegerile parlamentare din 28 Noiembrie 2004, le pierde pe cele din 12 Decembrie. Astfel Traian Basescu devine presedintele tarii, iar Calin popescu Tariceanu noul premier. Acest lucru a fost posibil plin incalcarea constitutiei, deoarece presedintele tarii era nevoit sa numeasca un premier din partidul castigator (PSD). Idea este ca acum Romania are nevoie mai mult ca niciodata de social-democratie. Sa accesntuat foarte mult polarizarea sociala, prin politica ineficienta a acestei aliante D.A. Este momentul ca PSD sa ajunga la guvernare, deoarece detine cel mai bun program de guvernare, si Romania este suprasaturata de conflictul Basesescu-Tariceanu (sau PD-L - PNL)

joi, 18 septembrie 2008

Topul lui Base

Ei bine dragi mei camarazi, avand in vedere ca Basescu s-a autoproclamat un presedinte jucator dornic sa intervina in toate treburile statului, i-a sa vedem cate fete are acesta. Va invit sa prviti un Top 5 Base` asa cum nu l-ati mai vazut pana acuma!
Pe locul 5 Basescu ne demontreaza ca chiar face curat in ''sistemul ticalosit'' din Romania. Nu a zis insa despre ce fel de curatenie este vorba. Tin sa-i urez mult succes pe aceasta cale in activitatea sa, deoarece ii sta binisor cu mopul in mana pe post de arma electorala.
Pe locul 4 Se vede clar cum Basescu intentioneaza sa se implice in zona culturala a Romaniei. Isi alege astfel un personaj pe ''sistem turbo'', deoarece zice el ca notorietatea e cea mai importanta calitate a unui politician. Se prea poate sa fie adevarat, dar de ''gargaunii'' din cap se mai intereseaza cineva?
Pe locul 3 Aflam ca presedintele tarii, este interesat de mass-media romaneasca. Iubeste la nebunie sa numeasca jurnalistii ''gaozarii'' si ar face orice sa nu fie patata imaginea sa. Astfel se pune in locul celui care bate mai mult din gura, incercand sa inteleaga gandirea profesionalista cu care este inzestrat acel personaj.
Pe locul 2 Vedem care este adevarata valoare a lui Traian Basescu :)) . Deci oricata reclama as incerca sa fac, mai mult de 10 lei nu valoreaza. A demonstrat de multe ori ca este un tip care nu are nicio treaba cu presedentia sau cu poporul roman. Singura lui grija este castigarea alegerilor, indiferent pentru ce functie se lupta
Primul loc Aici se vede adevarata fata a lui Base. Faptul ca partidul sau a trecut de la socialism la o doctrina de dreapta il aseamana cu Hitler. Sa nu uitam celebra ''tiganca imputita''. Probabil ca daca va deveni din nou presedintele Romaniei, Base va face niste lagare speciale pentru aceasta etnie.

luni, 15 septembrie 2008

Trei varinate pentru guvernare

Acum, pe final de vara partidele s-au inghesuit sa-si numeasca candidatii oficiali la functia de premier. Acestia asigura existenta unei locomotie pentru partidele pe care le reprezinta, avand astfel cel mai important rol in campania electorala care urmeaza. Astfel cele trei partide importante de la noi din tara si-au afisat persoana in care au cea mai mare incredere pentru a le conduce spre calea victorie. Primul pas a fost facut de cei de la PSD, in momentul in care s-a lansat ''Dialogurile Nationale'' in alianta cu cei de la Partidul Conservator. Atunci s-a ajuns la concluzia ca cel mai potrivit sef al executivului ar fi presedintele social-democrat Mircea Geoana. Acesta a dovedit inainte de 2004 cand se afla la conducerea Ministerului Afacerilor Externe ca este un bun politician, care stie sa aduca Romania la realitatile europene din zilele noastre. Totodata, dansul este pentru construirea unei politici social-democrate moderne, specifica celor de la SPD din Germania, deci a sustinut si a luptat pentru reforma din PSD. Astazi, partidul pe care il conduce a scapat de eticheta coruptiei si de baronii locali care nu migrat la alte formatiuni odata cu pierderea puterii. Cel mai important lucru din punctul meu de vedere, este faptul ca Mircea Geoana este permanent aproape de electorat si nu se teme de contactul cu alegatorul.

PNL-ul este cea de-a doua formatiune politica care si-a numit candidatul la postul de primministru. Cum era de asteptat, ei se bazeaza in continuare pe celebrul fotomodel si motociclist schiop-Calin Popescu Tariceanu. Acesta a dovedit in cei 4 ani, ca poseda multa incompetenta si ca scopul sau este razbunarea fata de Traian Basescu care i-a distrus jumatate din partid, transformandu-l incet si sigur in PD-L. Este clar ca inca un guvern de dreapta ar fi prea mult pentru Romania, si ar duce numai la accentuarea conflictelor pe scena politica. Acest personaj a avut deja 4 ani la dispozitie pentru a convinge electoratul ca e cea mai buna varianta. Se pare ca nu a reusit! Insa ii doresc succes limitat in campania care incepe la toamna.

PD-L, nu s-a grabit asa de tare sa faca acest pas, insa se stia de mult ca faimosul innotator Teodor Stolojan ar fi alegerea potrivita pentru ei. Acum ii intreb pe PD-L-isti cata incredere poate sa aibe intr-un om care prin 96` se declara socialist, iar in 2000 liberal convins. Sa nu uitam ca acesta a intrat in PD-L destul de recent, prin decembrie 2007 cand PLD a fuzionat cu PD. Ce este grav, repreziinta faptul ca Teodor stolojan a mai ocupat aceasta functie si a demonstrat lipsa de pricepere in conducerea guvernului. Restul ce sa mai zic, nu vreau sa par subiectiv, asa ca va las sa vedeti parerea lui Mircea Badea.

In final va spun sa mergeti cu incredere la vot. Judecand logic, PSD va ajunge la guvernare indiferent de ce coalitie se va forma. In acest moment, Romania are nevoie mai mult ca niciodata de social-democratie la puterea tarii.

PSD PENTRU TOTI!!!

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Victime de un an

In data de 14.09.2007, Zalaul apare pe toate canalele la stiri. Din pacate nu am avut deaface cu vizita unei personalitatii, sau a unui eveniment cultural deosebit care sa atraga atentia romanilor. Motivul a fost cu totul altul. In dimineata acelei zi, in jurul orei 08:20, undeva in cartierul Dumbrava, zona de Nord, a avut loc o explozie provocata din cauza acumularilor de gaz la blocul E24. Consecintele acestui eveniment au fost doua persoane moarte, o tanara de 14 ani, si un baiat de 20 de ani. Totodata au mai existat inca 7 victime grav ranite, si neputinta locuitorilor de a se mai intoarce in casa lor.
Acum dupa un an, cei de la E-ON GAZ furnizeaza in continuare gazul in Zalau, neasumandu-si greselile care le-au facut. Cel mai aiurea este faptul ca dupa explozie au fost trimise si facturile de gaz locatarilor lui E24. In locul acelui bloc este acum o tablita care aduce aminte de eveniment cu urmatoarea inscriptie:''eroarea umana, neglijenta si nepasarea fac victime''. Cel mai grav este faptul ca locatarii din E24 nu si-au gasit inca dreptatea si au devenit chiriasi intr-un alt imobil, sau chiar refugiati din tara lor. Este pacat ca in zilele noastre, in Romania sa nu li se acorde o mana de ajutor acestor oameni necajiti care nu mai stiu in cine sa aibe incredere. Oare cand va iesi dreptatea la lumina?

duminică, 7 septembrie 2008

In doliu

In aceasta saptamana TSD Cluj-Napoca a fost ''in doliu''. Motivul: moartea lui Dragos Traian Alexandrescu. Probabil ca acest nume nu va spune mai nimic, insa e bine de stiut ca acesta a decedat pentru tara, undeva departe in Orientul Mijlociu. Acesta a fost ucis pe 31 august in Afganistan. Era casatorit si tatal a doi copii avand 32 de ani. Mapn si Presedentia Romaniei si-au exprimat regretul pentru uciderea lui Dragos Traian. Insa regretul nu ne aduce tatii si sotii inapoi, regretul nu ne aduce fratii si fii inapoi...retragerea trupelor din Afganistan si Irak il aduc. 80 de euro pe zi NU este un pret care sa merite platit pentru o viata, suferinta si tristete. Rugamintea TSD Cluj-Napoca este de a trimite un e-mail la Presedentie- procetatean@presidency.ro sau la MApN cabinet.ministru@mapn.ro . Sa nu uitam ca Dragos este cea dea zecea victima din Irak si Afganistan. Pana unde o sa se ajunga? Vrem soldatii din nou acasa!!!