miercuri, 22 octombrie 2008

Student vs penibilitate

Azi am ramas oarecum surprins sa vad ca primesc un email pe grupul de la Faculta de Chimie, acolo unde se comunica doar in sesiune :P. Am rams si mai surprins cand am vazut tematica ''Reducere la transportul in comun''. Si am ramas fara cuvinte cand mi-am dat seama ca acesti studenti care au scris emailu ataca foarte dur proiectul STUDCARD. Apoi mi-am zis in sinea mea ca nu e singurul care gandeste la fel, insa deocamdata studentul clujean este un sclav al acestui STUDCARD. Mi se pare penibil sa vad cum in fiecare an suntem nevoiti sa ne umilim pentru niste drepturi studentesti absolut normale. Mi se pare penibil ca suntem nevoiti sa platim pentru a beneficia de aceste drepturi. Mi se pare si mai penibil ca suntem obligati sa participam la acest proiect STUDCARD-deci sa devenim clientii BRD, sau mai nou la alte bancute ''penibile''. Mi se pare de neconceput ca dragul nostru primar, tovarasul Emil Boc nu face nimic pentru noi. Remember ca in campania electorala se dadea drept ''omul'' studentilor, doar pentru a obtine votul nostru. Judecand logic, in Cluj exista aproximativ 100.000 de studenti din toare colturile tarii, si chiar si din strainatate, deci Clujul este considerat oras studentesc. Sa consideram ca in medie un student consuma cam 10 lei pe zi. Va da-ti seama cati bani ajung la municipalitate? Si Boc ce face? Ne transforma in sclavi STUDCARDULUI. Cand vom putea beneficia de aceste drepturi, doar pentru simplul fapt ca suntem studenti? Raspunsul este simplu-Atunci cand vom lua atitudine se va putea schimba ceva. De aceasi parere a fst si Bogdan Buta-Presedinte la Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica (O.S.U.T), acesta delarand :''...consider ca suntem discriminati si asistam la un monopol, de aceea trebuie sa ne cerem drepturile. Vrem ca reducerea sa se acorde si pe cardul Euro<26 care este absolut GRATIS'' Trist este faptul ca primaria inca nu sprijina aceste organizatii studentesti care cer si ele un drept. Penibilul absolut se va atinge insa in campania electorala atunci cand Boc va spune din nou ca este ''omul studentului''.....Ma lasi ma!?

marți, 14 octombrie 2008

Discurs de discurs

Prin acest filmulet postat, dovedesc multor persoane cu care ma intalnesc zilnic, si cu care mai povestesc despre poltica ca PSD-ul se schimba. Totodata, aveti de fata dupa parerea mea cel mai bun discurs politic rostit in PSD in ultimii cativa ani. Asa ca ma declar si eu fun oficial Victor Ponta, si sper ca o sa va placa si voua.

joi, 9 octombrie 2008

Viziune electorala

La finele acestei luni incepe o noua campanie electorala. Cetateanul va avea in sfarsit ocazia sa-si aleaga deputatii si senatorii intr-un mod cat se poate de direct. Pentru prima data dupa 89, va conta mai putin PARTIDUL, si mai mult OMUL, deci candidatul. Intrebarea care se pune aici este ce trebuie sa faca candidatul pentru a obtine cat mai multe voturi? In primul rand trebuie sa aibe norocul sa fie pus pe un colegiu potrivit, fara contracandidati foarte puternici. Spun asta deoarece consider ca notorietatea este arma principala a acestor alegeri. Totodata candidatul trebuie sa apara in fata cetateanului ca un om politic deschis la dialog si sa dea nastere peste tot la simpatie din partea tuturor. Si ce e cel mai important, trebuie sa aibe un mesaj cat se poate de simplu pe inte;esul tuturor, deci o serie de promisiunii care se potrivesc cu ideile cetateanului de rand. In acelasi timp e bine ca acesta sa nu aibe o campanie electorala prea agresiva, deoarece electoratul nu suporta faptul de a fi 'batut la cap'' pentru un lucru pe care il considera mai putin important. Nui place ideea de a vota pentru ca ii zice cineva sa faca asa. Este bine ca acesta sa mearga la vot din prorie initiativa, neimpins de la spate. Oricum in principiu aceasta campanie va fi relativ asemanatoare cu cea de la locale,tocai pentru ca omul care candideaza joaca un rol hotarator la obtinerea voturilor. Ce este insa destul de trist, scorul obtinut de un anumit partid politic va putea fi modificat cu maxim 10 procente deoarece cei neinteresati de politic nu vor merge la vot, iar cei interesati isi voteaza de regula cu acelasi partid indiferent de candidat. De aceea ne punem intrebarea: Ce vrea electoratul de la partidele politice si de la candidatii lor? In acest sens am gasit uratorul clip realizat la Suceava de cei de la Bucovina TV. Sper ca acesti cetateni ne vor lamuri cat de cat care e treaba cu campania electorala din punctul lor de vedere.

joi, 2 octombrie 2008

Putin fotbal nu strica

In aceste zile nu ai cum sa ramai pasiv la ce se intampla in lumea fotbalului european. Acum 2 saptamani am ramas surprins sa vad cum CFR Cluj a reusit sa invinga echipa de prestigiu AC Roma la ea acasa cu scorul de 2-1. Dar aseara in al doilea meci din grupele Champions League, CFR a reusit un scor fabulos in compania celor de la Chealse 0-0. Desi nu prea sunt un mare microbist, consider ca aceste rezultate mari pe care le-a avut echipa CFR Cluj, face mai mult decat munca ambasadorilor romani in strainatate. Acesti jucatori deosebiti au reusit sa faca ce multi politicieni promit-au adus mandrie in ardeal si de ce nu, in toata Romania.
Le multumim din inima ca au reusit sa aprinda din nou flacara patriotista din noi. Totodata sa nu uitam ca suntem reprezentati de mai multe echipe in aceste competiti europene. Doresc mult succes tuturor echipelor:CFR Cluj, STEAUA Bucuresti, DINAMO Bucuresti, RAPID Bucureste, FC Vaslui, FC Timisoara, UNIREA Urziceni [...] complecati voi lista daca am uitat pe cineva.