sâmbătă, 28 noiembrie 2009

5 ani!

Acum 5 ani a avut loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, c are in final au fost caştihgate de Băsescu. Mai vrei încă 5 ani de Băsescu?

sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Maine la VOT "înainte marş"

Maine pe 22 Noiembrie v-a fi una din cele mai importante zile ale democraţiei din Romania. Spun asta deoarece ni se dă oportunitatea de a ne alege preşedintele ţării. Totodată maine trebuie sa votăm şi pentru un referendum care are două intrebări. 1. Dacă suntem deacord cu reducerea numărului de parlamentari? Aici e uşor, dar la întrebarea 2. Sunteţi deacord cu un parlament unicameral? Aici ar trebui sa punem toţi mana pe cursurile de drept constituţional să vedem care ar fi cea mai buna alegere pentru Romania. Vă spun sincer că nu am avut rabdarea să caut prin cărţile de drept, aşa că ăntrebat ăn stanga şi drepta la diverşi viitori sau actuali avocaţi. Raspunsul a fost de fiecare dată acelaşi. Este clar că Romania are nevoie ăn continuare de un sistem bicameral. Oricum, referendumul rămane doar un "sondaj de opinie" deoarece are doar un rol consultativ pentru clasa politică.
Cel mai important scrutin este însă cel pentru alegerea preşedintelui. Vizavi de acest lucru am urmărit ieri cu sufletul la gură confruntarea dintre Mircea Geoana, Trăian Băsescu şi Crin Antoneswcu. Spre surprinderea mea aseară am văzut un actual preşedinte strans în menghină, la care îi lipsea un contracandidat precum Adrian Năstase, pe care să-l poată ataca din orice poziţie. S-a văzut pe el că este "obosit" dupa un mandat destul de greu şi chiar nu-l înţeleg de ce nu ne lasă să scaăpam de el. Probabil că îi place să fie umilit, aşa cum s-a întamplat şi aseară la T.V. Vreau doar să ştiu de ce la fiecare miting PD-L, Trăian Băsescu vorbeşte doar despre Hrebenciuc, Vanghelie, Iliescu, Năstase, Voiculescu sau Patriciu. îl anunţ că candidează împotriva lui Mircea Geoană şi al celorlalţi candidaţi, Este clar însă că aceşti candidaţi nu pot fi atacaţi deoarece nu au cu ce să fie compromişi. De exemplu, Mircea Geoană, nu poate fi numit "comunist", deoarece timp de 5 ani la rand nu a primit paşaport, deşi tatăl său era general.
Ne vedem maine la vot, pana atunci incercam să scăpam de emoţii, şi să-i mai punem cateva întrebări lui Băse.

miercuri, 18 noiembrie 2009

Sfaturi utile pentru evitarea gripei portocalii!!!

1. Protejaţt-vă gura cu o batistă de unică folosinţă cînd treceţi printr-un mediu politic virulent, culgar şi agresiv, iar apoi aruncaţi batista la coşul de gunoi.

2. Evitaţi să strangeţi mana unei persoane venite din ţările în care virusul dictaturii a fost semnalatde forurile de protecţie a democraţiei sănătoase, iar dacă nu aveţi de ales, nu uitaţi să vă spălaţi atent pe măini.

3. Nu intraţi fără mască de protecţie în zonele aglomerate artificial de lozinci portocalii.

4. evitaţi întoxicarea demagogică cu formule jignitoare şi politicianism ieftin, prin votul de încredere dat instituţiilor democratice.

5. Nu vă fie frică de figura care se scrambă la voi de pe panourile electorale, dar preventiv ţineţi-vă copiii departe de ele , să nu rămăna cu traume chiar si dupa tratarea gripei.

6. Asiguraţi-vă prin votul vostru că tulpina care insistă să ne viruseze liniştea are obligaţia pentru sănătatea ţarii să spele neîntarziat putina.

Pană la vaccinarea finală din 6 Decembrie este important să ţinem cont de toate aceste sfaturi.

luni, 16 noiembrie 2009

Geoana in campanie electorala la Cluj!

Viitorul presedinte al Romaniei, Mircea Geoana a fost prezent si in judetul Cluj in aceste zile de campanie incendiare. El a dorit neaparat sa se intalneasca cu o familie de fermieri care au primit acel ajutor "legendar" de 25 000 de euro acordat la intoarcerea din strainatate pentru tanarul intreprinzator. Viitorul filmulet face parte din categoria "dovezi ca Geoana nu minte", si il surprinde pe acesta intr-o maniera foarte relaxata, altfel cum e la T.V, fiind vorba despre comportamentul sau normal, atunci cand nu se gandeste la campania electorala.