vineri, 5 noiembrie 2010

" Generatia in blugi " il saluta pe Adrian Paunescu

In aceasta dimineata ne-a parasit unul dintre cel mai patriot roman , marele poet Adrian Paunescu. Acesta ne-a lasat mostenire atat zecile de volume de poezi pe care le-a scris de-a timpul anilor, cat si melodiile prezentate in cadrul a ceea ce insemna Ceneclul Flacara. Suntem datori sa pastram si sa respectam munca acestui om care si-a iubit tara si care a incercat sa daruiasca tuturor cate putin din sentimentele lui, El a adus pe scena pe mari solisti cum ar fi Stefan Hrusca, fara de care nu putem petrece sarbatorile de iarna. Madalina Manole sau Laura Stoica pe care le regretam din plin si a caror muzica inca o mai apreciem si o ascultam zilnic. Ducu Berti, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Florian Pitis, Mircea Vintila care au adus un mare avant miscarii de folk in Romania. Maestrul Tudor Gheoghe care prin muzica lui ne deschide sufletul catre cultura adevarata romaneasca.

L-am vazut live pe Adrian Paunescu in vara lui 2004 cand a sustinut un spectacol in Zalau. Imi aduc aminte cu placere ca a reusit sa ridice sala in picioare desi multi spuneau ca este expirat din punct de vedere artistic. Imi aduc aminte cu placere ca ne-a facut sa ne simtim ceva mai mandri pentru ca suntem romani, si imi aduc aminte cu placere ca era un om foarte energic pentru care scena era a doua casa.

Adrian Paunescu va ramnae in istorie ca fiind un poet genial care a combinat cu succes muzica cu poezia, obtinand astfel aprecierea publicului care umplea stadioane si sali de spectacol. Desi nu mai este fizic pentru noi, creatiile sale vor fi mereu nemuritoare, iar el va fi mereu un simbol viu.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Hi there, I desire to subscribe for this weblog to take newest updates, thus where can
i do it please assist.
My website ; Work from home jobs

Anonim spunea...

Hi! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog.
Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I can figure things out pretty fast. I'm thinking about making my own but I'm not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? With thanks
Also see my website: skin diseases