duminică, 10 octombrie 2010

Concurs TSD

Tineretul social-democrat, organizeaza in perioada 2 Octombrie - 5 Decembrie, un concurs prin care se doreste promovarea produselor romanesti. Astfel, accesand urmatorul link: http://www.tsd.ro/CampanieProduseRomanesti/despre.php , va puteti inscrie la concursul "Cumparati produse romanesti" .
Prin aceasta initiativa se doreste promovarea in masa a tuturor produselor provenite din tara noastra, deoarece fiecare banut dat pe un lucru romanesc se intoarce tot in buzunarul nostru prin diverse forme. Practic daca toti am cumpara numai produse romanesti, situatia economica nu ar fi asa de rea. Romania are astazi o suprafata arabila impresionanta care ar putea asigura hrana pentru 40 de milioane de oameni, insa nu stim cum sa ne folosim de resurse. Si o sa va dau si un exemplu. In tara noastra, cam 45% din populatie se ocupa de agricultura, in timp ce in Franta doar 3% activeaza in agricultura si sunt mult superiori fara de noi. Automatizarea procedurilor duce pana la urma la costuri mai mici si la energie mai putina consumata, insa noi nu ne permitem sa investim pentru ca asa zice Boc - "E criza"

joi, 7 octombrie 2010

Cadou pentru Roberta Anastase

A trecut ceva vreme de cand s-a furat votul in Parlament la Legea Pensiilor, si inca nu s-a luat nicio masura impotriva "hotului sef" al Camerei Deputatilor. Tind sa cred ca aceasta nu stie sa numere bine si are mari lagune in ceea ce priveste matematica de baza. Drept urmare, in speranta ca toate aceste numaratori eronate vor disparea, o sa-i fac cadou doamnei Roberta Anastase o socotitoare cu care poate exerxa in liniste adunarea voturilor.
Ca sa va da-ti seama de ce apelez la acest cadou, trebuie sa intelegem ce este o eroare. Acest termen se defineste ca fiind diferenta care apare intre valoarea reala (corecta) si valoarea "citita", sau in cazul nostru, numarul parlamentarilor care au votat legea chiar daca nu au fost in sala. Exista doua tipuri de erori: Eroarea sistematica (care se poate elimina si apare din cauza unui component al sistemului care nu functioneaza bine) , si eroare intamplatoare (care din pacate nu poate fi eliminata deoarece nu se cunosc cauze care au dus la aparitia ei) . Drept urmare se tragea urmatoare concluzie: Roberta Anastase este o eroare de ambele tipuri. Faptul ca nu a numarat corect voturile reprezinta o eroare sistematica care poate fi eliminata daca ea ar fi folosot o socotitoare. Cel mai grav, este faptul ca Roberta Anastase a ajuns intamplator sa ocupe functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, eroare care nu se poate elimina deocamdata.
Sper ca data viitoare cand se va vota Legea Pensiilor, Robera Anastase va folosi socotitoare a de la mine, pentru ca imi doresc din suflet sa scap Romania de aceste eroari incomensurabile.

duminică, 3 octombrie 2010

De cati PD-L-isti e nevoie sa schimbe un bec?

Vreau sa-i multumec lui Adrian Nastase pentru acest banc rostit ieri la congresul TSD. Deci de cati PD-L-isti e nevoie pentru a schimba un bec?

1. de unul care să spună că becul nu trebuie schimbat – e bine-mersi, luminează perfect,

2. de al doilea care să spună că, de fapt, PSD-ul împreună cu mogulii inventează faptul că becul ar fi stricat
3. de al treilea care să spună că, dacă într-adevăr becul e stricat, el a fost stricat de Ion Iliescu în perioada mineriadelor
4. de al patrulea care să apară la B1 şi să ne explice cum, de fapt, problema cu becul este rezultatul unei conspiraţii ruseşti
5. de al cincilea care să aloce un buget semnificativ la ministerul Turismului, care să lanseze o campanie pe CNN pentru achiziţionarea unui bec nou
6. de al şaselea care să-şi dea demisia de vinovăţie
7. de al şaptelea care să-l critice imediat pe al şaselea pentru faptul că becul s-a stricat
8. de al optulea care să acuze toţi românii, în bloc, pentru că nu se mai sătură de becuri
9. de Emil Boc, care să decidă că, de a doua zi, toate becurile trebuie reduse cu 25%, iar toţi beneficiarii de lumină trebuie să plătească impozit de 50% pe bec

10. Şi, în fine, de Radu Moraru, care să relateze versiunea corectă a întregii poveşti.