vineri, 3 iulie 2009

NU...te lasa calcata in picioare!

Odată cu începutul lui iulie, Clujul pare a fi intrat în luna campaniilor sociale. Indiferent de scopul pentru care militează, organizatorii îşi doresc fie să sensibilizeze, fie să informeze opinia publică. Totuşi, trecătorii, principalele „ţinte” ale acestor campanii, nu se lasă impresionaţi prea uşor. Ieri, cinci tinere social-democrate au ales o metodă mai puţin obişnuită de a protesta faţă de discriminarea sexuală împotriva femeilor. Tinerele au organizat patru flash-moburi, cu scopul de a senzibiliza opinia publică cu privire la femeile abuzate domestic, violate, discriminate la locul de muncă sau supuse traficului de carne vie. Protestul a debutat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor, unde cele cinci membre ale Organizaţiei de Tineret a PSD s-au întins pe spate pe asfalt, pentru a susţine ideea protestului, „Nu te lăsa călcată în picioare”. Au fost împărţiţi fluturaşi trecătorilor, cu un număr de telefon de la Fundaţia Artemis, care oferă sprijin femeilor victime ale abuzurilor. Tinerele au ales să poarte tricouri personalizate cu mesaje precum: „Stop violului!”, „Nu te vinde! Nu merită!”, „Se poate şi altceva”, „Stop abuzului fizic!”. Flash-mobul s-a repetat apoi pe Bulevardul Eroilor, în Piaţa Muzeului şi Piaţa Mihai Viteazu. Cu toate că evenimentul s-a dorit a fi o „acţiune feministă”, ideea acestei forme de protest i-a aparţinut de fapt lui Florin Oros, membru şi el al Organizaţiei de Tineret a Partidului Social Democrat. „Am vrut să atragem atenţia asupra condiţiei femeii în România. Iniţial, m-am gîndit să întindem pe jos nişte manechine. Nu am vrut ca cineva să se identifice cu această formă de protest. Colegele mele au venit cu ideea, sperînd că protestul nostru va avea un impact mai mare asupra publicului”, a declarat Oros.
By Loredana Leonte (FTR)
Mersi de cel putin un milion de ori la fetele care "s-au sacrificat": Delia S, Raluca C, Oana M. Raluca P, Muresan M. F.

4 comentarii:

Lucian Vâlsan spunea...

Ioi... fain :D

Senatoru' spunea...

Ma bucur ca iti place initiativa. Vor mai fi astfel de actiuni mai nonconformiste cu siguranta la noi la cluj :D

Anonim spunea...

ce mai face gruparea de la cluj? a inceput contructia unui adevarat partid european socialist? intra si pe la mine pe blog de curiozitate macar?

Senatoru' spunea...

Constructia a inceput de mult....insa nu suntem destul de vizibili inca.

Am intra si la tine pe blog...e fainutz ;)

Have fun