joi, 7 octombrie 2010

Cadou pentru Roberta Anastase

A trecut ceva vreme de cand s-a furat votul in Parlament la Legea Pensiilor, si inca nu s-a luat nicio masura impotriva "hotului sef" al Camerei Deputatilor. Tind sa cred ca aceasta nu stie sa numere bine si are mari lagune in ceea ce priveste matematica de baza. Drept urmare, in speranta ca toate aceste numaratori eronate vor disparea, o sa-i fac cadou doamnei Roberta Anastase o socotitoare cu care poate exerxa in liniste adunarea voturilor.
Ca sa va da-ti seama de ce apelez la acest cadou, trebuie sa intelegem ce este o eroare. Acest termen se defineste ca fiind diferenta care apare intre valoarea reala (corecta) si valoarea "citita", sau in cazul nostru, numarul parlamentarilor care au votat legea chiar daca nu au fost in sala. Exista doua tipuri de erori: Eroarea sistematica (care se poate elimina si apare din cauza unui component al sistemului care nu functioneaza bine) , si eroare intamplatoare (care din pacate nu poate fi eliminata deoarece nu se cunosc cauze care au dus la aparitia ei) . Drept urmare se tragea urmatoare concluzie: Roberta Anastase este o eroare de ambele tipuri. Faptul ca nu a numarat corect voturile reprezinta o eroare sistematica care poate fi eliminata daca ea ar fi folosot o socotitoare. Cel mai grav, este faptul ca Roberta Anastase a ajuns intamplator sa ocupe functia de Presedinte al Camerei Deputatilor, eroare care nu se poate elimina deocamdata.
Sper ca data viitoare cand se va vota Legea Pensiilor, Robera Anastase va folosi socotitoare a de la mine, pentru ca imi doresc din suflet sa scap Romania de aceste eroari incomensurabile.

Niciun comentariu: