joi, 9 decembrie 2010

Spectavol caritabil pentru copii

Urmatorul articol este preluat din Salajeanul 
Tiinerii din TSD Zalău vă invită duminică, 12 decembrie, de la ora 16,00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la un spectacol caritabil pentru copiii din Zalău care suferă de boli rare. Este practic un al doilea eveniment de acest fel pe care il organizează tinerii social-democraţi din Sălaj, după concertul caritabil de la Jibou, care a avut loc luna trecută. Potrivit informaţiilor furnizate de Cristian Mureşan, preşedintele TSD Zalău, este vorba despre un spectacol de muzică populară susţinut de Ansamblul Columna şi indrăgiţii interpreţi: Ghiţă Munteanu, Ileana Domuţa Mastan, Marius Păcurar, Florin şi Loredana Galiş, Vasile Ianchiş, Mihai Papariga, Lavinia Goste, Cosmin Chichişan, Silvia Tămăşan sau Claudiu Costinaş. De asemenea, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor va mai urca şi Corul Seminarului Teologic din Zalău. „Organizăm acest concert pentru a aduce o rază de speranţă şi căldură copiilor suferinzi de boli rare. Intrarea este liberă, şi ii aşteptăm pe toţi cei care vor să doneze o sumă, oricat, pentru copiii din Zalău care suferă de astfel de afecţiuni”, a precizat Cristian Mureşan. Potrivit preşedintelui TSD Zalău, la intrarea in sala de spectacole vor fi amplasate cutii pentru donaţii.

Un comentariu:

cristina spunea...

Oameni cu care ne putem mândri, oricând

Marele poet Mihai Eminescu spunea că: ,,un suflet într-adevăr cult, va fi aşadar acela a cărui fiinţă şi viaţă, simţire şi faptă va urma legile frumosului şi el merită numirea unui suflet frumos!”. Şi-n credinţa populară s-a împământenit o sintagmă, cum că: ,,Nu e bine să trăieşti degeaba pe faţa pământului!”, adică, să nu faci numai ,,umbră pământului”. Nu sunt eu în măsură să judec sau să condamn viaţa nimănui, fie-mi el prieten ori duşman.
Dar despre TRECEREA doamnei SILVIA TĂMĂŞAN, prin această lume, prin această viaţă, permiteţi-mi să fac onorabilă rostire, căci, nu a trecut degeaba prin lumea asta şi nici n-a stat să facă umbră pământului. S-a zbătut să reuşească aşa cum a avut forţă şi energie, şi-a reuşit. S-a zbătut să reuşească pentru a promova valoarea şi autenticitatea din muzica noastră populară, aşa cum a crezut dumneaiei de cuviinţă, şi-a reuşit. I-au fost aproape ceilalţi iubitori de folclor, în mare parte, publicul, care a încurajat-o, pas cu pas. S–a dăruit acestora, cu tot ce-a avut mai curat, mai pur, în inimă.
A cutreierat satul românesc unde a descoperit valoare şi adevăr. A iubit şi va iubi satul tradiţional. Satul, a răsplătit-o pentru că l-a dus în suflet, pentru că i-a cântat bucuriile, dar şi supărările. Necazul şi supărarea le-a transformat în doină, în cântec de jale sau de dor. Bucuriile şi fericirile le-a transformat în cântec de voie bună, în cântec de dragoste, în cântec de petrecere.
Cutreierând satul şi-a încărcat ,,bateriile sufletului” pentru a răzbi prin tot ceea ce înseamnă rău şi răutate. Cutreierând satul a valorificat creaţia acestuia – datina satului, obiceiul sau cântecul şi portul popular - şi l-a pus, sau, le-a transpus, pe scenă, din respect. Şi, mai sunt ferm convinsă, că nicio furtună, nicio ploaie, niciun viscol nu ar fi putut-o opri din drumul său. Oricare a fost anotimpul cântecului, doamna SILVIA TĂMĂŞAN a trecut cu demnitate. Felul ei de a fi, emană simplitate şi corectitudine și tocmai pentru acest lucru a atras multe simpatii şi prietenii, pe care le mai păstrează şi azi. Câteva s-au transformat în amintiri, altele parcă s-au întâmplat chiar ieri.
Ne-a primit în casă, ne-a dat căldură din căldura sufletului, ne-a arătat ,,primăvara tinereţii sale”, ne-a ocrotit cu dragoste maternă, întocmai ca pe copiii ei, s-a destăinuit, povestind despre cele bune şi rele, ale vieţii, despre emoţia ,,primului urcat pe scenă”, despre emoţia şi trăirea interioară care o pătrund şi întrepătrund, atunci când îşi alege repertoriul sau piesele pe care urmează a le interpreta. Cu amar, dar şi cu o sinceritate absolută, recunoaşte că le-ar cânta pe toate, dacă spaţiul ar fi atât de permisiv cu ea. Nu poţi s-o întrerupi! E un fenomen! SILVIA TĂMĂŞAN chiar este fenomenală.
În prag aniversar, mă alătur şi eu, celor care rostesc urări şi se bucură de prietenia SILVIEI TĂMĂŞAN. Cu toată stima, distinsă doamnă, multă sănătate, multă fericire şi, nu în ultim rând, căldurosul LA MULŢI ANI!

Cristina BELE, cu respect şi profundă stimă ...
azi, 05 ianuarie 2011