marți, 10 iunie 2008

Conditii studentesti

Desi Emil Boc, se lauda ca a castigat Primaria Cluj-Napoca din primul tur, acumuland 75% din voturi, realitatea studenteasca nu este atat de roz. Nu s-a mai construit un camin pentru studenti din ani 60'. Suntem inghesuiti in continuare cate 5 intro camera de dimensiunii reduse, in niste camine unde s-a renovat exteriorul iar interiorul a fost aproape neglijat. Multi nu sunt multumiti de aceste conditi, insa nu protesteaza pe motiv ca sunt ignorati de toti.
Acest lucru nu este normal avand in vedere ca exista aproximativ 100.000 de studenti in Cluj-Napoca care reprezinta o sursa financiara importanta pentru municipiu. Totodata municipalitatea ne obliga sa avem un ''STUDCARD'', prin care dispunem de niste drepturi studentesti normale. Nu am nimic cu acest ''STUDCARD'', dar nu inteleg de ce este necesara prezenta sa.
Toate acestea nemultumiri si-au pus amprenta asupra votului din 1 Iunie 2008, cand studentii nu au mers sa se foloseasca de acest drept. Va dau un simplu exemplu: am participat la Sectia Speciala150 pentru studenti, unde din 1500 de votanti, s-au prezentat doar 133, din care 90 l-au votat pe Emil Boc.Deci din cei 1500 de persoane doar 90 au pus stapila pe Boc, ceea ce reprezinta 6%. Unde este acel 75%? Oricum acest fapt este doar un inceput in lupta studentilor pentru conditii mai bune.
Pentru cei care nu au mai fost pana acum in camine studentesti, va las sa vedeti imagini din caminu -XVI- din complexul Hasdeu, Cluj-Napoca. Comentariile nu au rost...

2 comentarii:

Lush spunea...

da de caminele de la FSEGA ce zici? Sau ai uitat de alea?

Senatoru' spunea...

Sincer iti zic k sunt multi studenti de la FSEGA care stau in 16. Totodata n-amfost pana acuma intr-un camin de la FSEGA sa vad care e situatia acolo. Oricum important si regretabil e faptul ca majoritatea caminelor nu prezinta inca niste conditii europene pt studii :(