luni, 23 iunie 2008

Intelegeri cu ''galbenii''

Dupa cum stiti cu toti, politica este arta negocieri si a compromisului, astfel nu este exclus dialogul cu nici o formatiune politica. Asa se face ca la Zalau, s-a format o alinata locala intre PSD (care are 4 consilieri locali), PNL (cu 9 consilieri locali), si UDMR (tot cu 4 consilieri locali). Astfel primarul municipiului Radu Capalnasiu a fost deacord, si a sustinut numirea lui Dana-Gabriela Cota(din partea PSD), si pe Sojka Attila (din partea UDMR) in functia de viceprimar. Astfel la prima sedinta a Consiliului Local Zalau, care a avut loc pe 20 Iulie s-a aprobat componenta executivului si a comisiilor din Primarie. De notat este faptul ca cei 4 membri PD-L nu au votat impotriva avestor posturi de viceprimarii, si au ramas oarecum dezinteresati de soarta lor politica. Logica ne arata ca PSD-ul, care detine functia de Presedinte a Consiliului Judetean Salaj, trebuie sa ofere un post de Vicepresedinte unui reprezentant al PNL-ului, si probabil un alt post pentru UDMR. Aceste chestiunii vor fi finalizate insa in urmatoarele zile, cand va avea loc prima sedinta a Consiliului Judetean. Sper ca aceasta administratie care va functiona in urmatorii 4 ani la nivel local va avea rezultate pozitive, asigurand dezvoltarea regionala prin finalizarea tuturor proiectelor. La Cluj, situatia este putin diferita, deoarece Consiliul Local are urmatoarea componenta: PD-L-16, UDMR-6, PSD si PNL care 3. Astfel, viceprimarii au fost numiti din partea PD-L si UDMR, asigurandu-si astfel majoritatea la nivelul administratiei locale. Deci PSD si PNL sunt colegi de opozitie, fiind fortati sa colaboreze pentru a pedepsi anumite nereguli ale conducerii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Draga domnule senator.Colegii tai de camera au niste propuneri pentru tine:ar fi bine sa se te aliezi cu fetele alea si in alte sensuri decat politic, ii ultima sear acand suntem in camera deci nu te presam prea tare.Mie imi place sincer ca te ocupi de blog si ca adopti o atitudine fata de cele ce se intampla in tara.
Asta ii de la Nanasu.
P.S. schimba-ti te rog mesajul de intampinare ca ii aiurea sa intru pe blog si sa ies ca ii prea multa politica.Ar trebui sa ai mai multe subiecte nu doar politica.Baiat bun in rest