luni, 15 septembrie 2008

Trei varinate pentru guvernare

Acum, pe final de vara partidele s-au inghesuit sa-si numeasca candidatii oficiali la functia de premier. Acestia asigura existenta unei locomotie pentru partidele pe care le reprezinta, avand astfel cel mai important rol in campania electorala care urmeaza. Astfel cele trei partide importante de la noi din tara si-au afisat persoana in care au cea mai mare incredere pentru a le conduce spre calea victorie. Primul pas a fost facut de cei de la PSD, in momentul in care s-a lansat ''Dialogurile Nationale'' in alianta cu cei de la Partidul Conservator. Atunci s-a ajuns la concluzia ca cel mai potrivit sef al executivului ar fi presedintele social-democrat Mircea Geoana. Acesta a dovedit inainte de 2004 cand se afla la conducerea Ministerului Afacerilor Externe ca este un bun politician, care stie sa aduca Romania la realitatile europene din zilele noastre. Totodata, dansul este pentru construirea unei politici social-democrate moderne, specifica celor de la SPD din Germania, deci a sustinut si a luptat pentru reforma din PSD. Astazi, partidul pe care il conduce a scapat de eticheta coruptiei si de baronii locali care nu migrat la alte formatiuni odata cu pierderea puterii. Cel mai important lucru din punctul meu de vedere, este faptul ca Mircea Geoana este permanent aproape de electorat si nu se teme de contactul cu alegatorul.

PNL-ul este cea de-a doua formatiune politica care si-a numit candidatul la postul de primministru. Cum era de asteptat, ei se bazeaza in continuare pe celebrul fotomodel si motociclist schiop-Calin Popescu Tariceanu. Acesta a dovedit in cei 4 ani, ca poseda multa incompetenta si ca scopul sau este razbunarea fata de Traian Basescu care i-a distrus jumatate din partid, transformandu-l incet si sigur in PD-L. Este clar ca inca un guvern de dreapta ar fi prea mult pentru Romania, si ar duce numai la accentuarea conflictelor pe scena politica. Acest personaj a avut deja 4 ani la dispozitie pentru a convinge electoratul ca e cea mai buna varianta. Se pare ca nu a reusit! Insa ii doresc succes limitat in campania care incepe la toamna.

PD-L, nu s-a grabit asa de tare sa faca acest pas, insa se stia de mult ca faimosul innotator Teodor Stolojan ar fi alegerea potrivita pentru ei. Acum ii intreb pe PD-L-isti cata incredere poate sa aibe intr-un om care prin 96` se declara socialist, iar in 2000 liberal convins. Sa nu uitam ca acesta a intrat in PD-L destul de recent, prin decembrie 2007 cand PLD a fuzionat cu PD. Ce este grav, repreziinta faptul ca Teodor stolojan a mai ocupat aceasta functie si a demonstrat lipsa de pricepere in conducerea guvernului. Restul ce sa mai zic, nu vreau sa par subiectiv, asa ca va las sa vedeti parerea lui Mircea Badea.

In final va spun sa mergeti cu incredere la vot. Judecand logic, PSD va ajunge la guvernare indiferent de ce coalitie se va forma. In acest moment, Romania are nevoie mai mult ca niciodata de social-democratie la puterea tarii.

PSD PENTRU TOTI!!!

Un comentariu:

Alina Iuonaş spunea...

PSD-ul, cea mai buna varianta de guvernare!