marți, 7 aprilie 2009

Ziua sanatatii, sarbatorita de TSD Cluj

Tinerii Social-Democrati desfasoara, in perioada 6-8 aprilie, cu ocazia Zilei mondiale a sanatatii sarbatorita maine in intreaga lume, o actiune de sensibilizare a cetatenilor fata de starea lor de sanatate.

Cativa membri ai Tineretului Social-Democrat (TSD) s-au instalat astazi pe Bulevardul Eroilor pentru a le masura clujenilor tensiunea. De asemenea, tinerii impart fluturasi prin care ii invita pe trecatori miercuri, 8 aprilie, la Centrul de transfuzie sanguina de pe strada Nicolae Balcescu pentru a dona sange si pentru a participa, astfel, direct la sanatatea conationalilor.

"Vrem sa convingem clujenii ca este mai important sa puna mai mult pret pe starea lor de sanatate decat sa investeasca doar in aspectul lor fizic. Pana acum, au venit destul de multi clujeni pentru a-si verifica tensiunea, mai ales persoane mai in varsta", a precizat Ovidiu Costinas, membru al TSD.

De asemenea, miercuri, 8 aprilie, tinerii social-democrati vor dona sange. "Ii invitam, de asemenea, pe toti clujenii sa arate ca le pasa si de sanatatea apropiatilor lor. Nu trebuie decat sa vina, incepand cu ora 8, la Centrul de Transfuzii si sa doneze sange. Am fi vrut sa mergem maine, chiar de Ziua sanatatii, dar Centrul va fi inchis", a adaugat Costinas.

Ziua de 7 aprilie a fost declarata Ziua mondiala a sanatatii pe intreg globul, data fiind aleasa in anul 1948 de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). Scopul acestei zile este de a creste nivelul de cunostinte la nivel global pe o anumita tema de sanatate, sloganul pentru anul acesta fiind "Salvam vieti. Pregatim spitale pentru situatii de urgenta".

By Raluca Grecu, Articol aparut in City News

Niciun comentariu: