joi, 21 mai 2009

Atac la PPE

PD-L este printre putinele partide din Romania care se mandreste ca face parte din "marea familie a Partidului Popular European (PPE)". Acesta este intradevar cel mai mare grup parlamentar din PE, dar ce a uitat PD-L-ul este faptul ca ei pana in 2007 se declarau impotriva integrarii Romaniei si a Bulgariei in marea familie europeana. Din pacate si o parte destul de mare din romani au uitat acest lucru, avand in vedere procentajul relativ bun cu care se prezinta PD-L in sondaje. Ultimul sondaj realizat in perioada 5-10 mai arata ca PSD+PC va castiga aceste alegeri cu aproximativ 34% din voturi, urmat de PD-L cu 27%, PNL 16%, PRM 10%, UDMR 7% si Elena Basescu (EBa) 5%.
De retinut este faptul ca PPE chiar daca este cea mai mare familie din PE, nu a avut niciodata o politica stabila si bine pusa la punct. Ei reactionau intotdeauna dupa cum bate vantul. De exemplu acum fiind surprinsi de efectele crizei financiare si neavand o politica in aceasta directie, sunt de parere ca nu este nevoie de absolut niciun plan anticriza, fiind convinsi ca ea v-a disparea cu timpul de la sine.
Alt lucru de retinut este faptul ca PD-L degeaba face partea din familia PPE daca nu are nicioun cuvant de spus in interiorul ei. PD-L a fost fortat sa fie deacord cu politica lui Berlusconi si a lui Frattini impotriva romanilor si a altor "minoritati neinsemnate" din Italia si restul Europei. E clar ca aceste personaje portocalii si-au pus de buna voie lanturile pe maini si pe gura, neavand niciun interes in ceea ce inseamna promovarea Romaniei la nivel European.
Cel mai important lucru de retinut este faptul ca PPE se declara aparatorul familie dar a votat impotriva extinderii concediului maternal pentru mame. Astfel contravine mai mult sau mai putin direct bunastarii copiilor. Este ciudat sloganul ales de PD-L " In familie trecem mai usor peste greutati." sau "La bine si la greu". Cel din urma imi aduce aminte de o bere romaneasca...
In final iti spun doar ALEGE BINE!!!

Niciun comentariu:

Tineretul Social-Democrat

Loading...