joi, 1 mai 2008

1 MAI!

Aceasta zi, reprezinta ''sarbatoarea muncitorilor'' , si a fost serbata pentru prima data la sfarsitul secolului al -XIX- lea in S.U.A. La noi in tara, isi face deputul in anul 1945, gest prin care premierul Petru Groza, sustine lupta muncitorilor in societatea contemporana. In decursul anilor, comunistii transforma aceasta sarbatoare in modalitate de imbunatatirii imaginii sotilor Ceausescu. Din aceasta cauza multi nestiutorii privesc aceasta zi ca pe o sarbatoare comunista.
In zilele noastre 1 Mai reprezinta o zi perfecta de mers la iarba verde sau pe litoral alaturii de cei tragi. Eu am reusit sa am parte de o zi faina alaturi de colegii de partid, la strandul din Simleul-Silvaniei.
Maine este o zi importanta deoarece se da startul oficial al campaniei electorale pentru alegerile locale. Asta inseamna ca vom avea parte de o luna jumate de excese de materiale progandistice si promisiuni mai mult sau mai putin realizabile.
Totodata 2 Mai este privit si ca ziua internationala a tineretului, prilej cu care va las sa vedeti aceste spoturii electorale; unul din Germania facut de SPD, iar celalalt facut de PSD cu ocazia alegerilor europarlamentare din Noiembrie 2007
Doresc tuturor candidatilor mult succes (la cativa limitat), si tinerilor un la multi ani!!!

Niciun comentariu: