miercuri, 1 septembrie 2010

Sfaturi pentru Boc

Am hotarat sa-l ajut pe Emil a lu` Boc cu cateva sfaturi prin care am putea iesi mai usor din criza. Este vorba de niste masuri care sa neutralizeze scaderea cu 25 % a salariilor bugetarilor si cresterea TVA la 24 %.

In primul rand m-am gandit ca ar trebui sa creasca spaga cu ce putin 25 %, pe care o dam la nas atunci cand mergem cu CFR-ul, la doctor / asistenta atunci cand vrem sa supravietuim si de ce nu la ghiseu atunci cand ne grabim. Se poate observa cu usurinta ca suntem nevoiti sa oferim "atentii" doar celor de la stat, astfel incat aceasta masura ar elimina doar consecintele acelui minus de 25 % din venitul bugetarului. Totusi este important de adaugat faptul ca guvernul trebuia sa lucreze rapid la legea spagii nationale prin care sa faca cunoscute tarifele care trebuiesc platite atunci cand este cazul.

De cresterea TVA - ului se poate scapa cel mai usor prin ruralizarea Romaniei . Astfel toata populatia va avea la dispozitie alimente din gradina proprie iar alte produse care nu au nici un rost la tara vor fi interzise prin lege. O alta modalitate de a scapa de marirea TVA-ului ar fi traiul prin mall-uri. Se stie ca intr-un mall gasim absolut orice de la bitisoare prezidentiale pentru urechi, cu un singur capat , pana la biciclete guvernamentale de mers pe luna . Important de stiut este faptul ca reducerea afisata acopera cu mult majorarea de TVA. Ajungand la lucruri putin mai serioase il indemn pe micul Boc sa-si de-a demisia . Este clar ca acest guvern Boc (fara numar) este total depasit de situatie. De ce trebuie sa impozitam pensionarul care a dat in fiecare luna bani la stat ? De ce nu poate un absolvent sa-si gaseasca de lucru si este umilit dupa 3-4 sau mai multi ani de studii superioare cu un somaj de 300 lei? De ce tinem posturile blocate ? Si cel mai important, de ce mai sunteti la guvernare ?

Niciun comentariu: